top of page

Kleuters leren techniek op school

Het afgelopen najaar hebben onze medewerkers weer technieklessen gegeven op verschillende scholen in Rotterdam. Op de Talmaschool hebben de kleuters 8 weken lang elke les een ander onderwerp behandeld. Ze hebben enthousiast en hard doorgewerkt om alles af te krijgen.


Lessen en activiteiten voor- en met scholen


Kipa organiseert al jaren verschillende lessen voor basisscholen. Daarnaast helpen we met het organiseren van verschillende activiteiten op school. In het Oude Noorden werken we ook samen met de scholen aan activiteiten voor de hele wijk.

 

Balanspapegaai


Door met verschillende materialen te knutselen en leerden ze onder andere over statische elektriciteit, evenwicht en balans en mechanica. Dat ging allemaal heel speels:

Want hoe kun je een papegaai maken die op je hand balanceert? Hoe kun je laten zien dat statische elektriciteit bestaat met crêpepapier en een ballon? Wat is een schaarmechanisme en hoe maak je dit met mondspatels en splitpennen?

 

Verschillende technische begrippen kwamen langs tijdens de lessen.  De kinderen leerden hoe dingen werken door het met hun handen te maken.


Hebben jullie interesse in onze lessen en andere activiteiten? Neem dan contact met ons op of mail naar management@kinderparadijs.netRecent Posts

See All

Commenti


bottom of page