top of page

Stage bij Kipa

Kinderparadijs Meidoorn biedt stageplekken aan Social Work studenten, zowel HBO als MBO. De sollicitatieprocedure voor 2022-2023 is gestart.

Stageplekken in een multidisciplinair team 

Kinderparadijs Meidoorn werkt ieder jaar met een grote groep stagiaires van de opleidingen: Social Work in de vorm van een Leerwerk Gemeenschap (LWG), van andere sociaal pedagogische opleidingen of van de Willem de Kooning-academie: Docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving.

 

Ben je creatief en heb je affiniteit met een doelgroep uit een prachtwijk? Wil je een bijdrage leveren aan de talentontwikkeling van kinderen middels kunstzinnige – educatieve – en taal activiteiten? En vind je het aanleren van Sociale Vaardigheden een uitdaging? Ben je zelfstandig en veelzijdig? Ben jij een echt organisatietalent? Kan je werken in een flexibele, inspirerende omgeving en neem je eigen initiatief?

Op het Kinderparadijs zijn vele verschillende werkzaamheden mogelijk. Samen wordt er een takenpakket gemaakt waarin eigen inbreng mogelijk is. Je helpt mee in de ontwikkeling en uitvoering van het dagelijks activiteitenaanbod en  lessen op basisscholen. Daarnaast maak je volledig deel uit van het Paradijsteam dat samen zorgt voor de uitvoering van een aantal interventies.

Kinderparadijs Meidoorn is een leergierige organisatie en is altijd in beweging. Goede ideeën en eigen inbreng worden dan ook erg gewaardeerd, bijvoorbeeld op het gebied van beleidsontwikkeling, communicatie en wijkgericht werken.

Ben je geen student aan de Hogeschool Rotterdam, bel of mail dan even naar eva@kinderparadijs.net  010-4678070

 

Vacature Leerwerkgemeenschap 'Samen in Noord'

Jeugdagoog / Creatief pedagoog LWG Samen in Noord

Aansluitend profiel: Jeugd

Omschrijving van de leerwerkgemeenschap

Als stagiair(e) ben je werkzaam binnen een netwerk van organisaties in Rotterdam Noord. Samen met andere stagiair(e)s draag je zorg voor de onderlinge verbinding en ontwikkeling in wisselwerking met de betreffende organisaties en professionals. Deze organisaties houden zich zowel met Jeugd als Volwassen vraagstukken bezig.

Binnen deze LWG zijn er twee profielen, namelijk Jeugd en Welzijn & Samenleving, waarin talentontwikkeling en preventief werken de hulpverlening ontmoet en versterkt.Vanuit de multidisciplinaire opzet leer je kijken vanuit verschillende invalshoeken vanuit jouw praktijk.Door deze innovatieve manier van lerend werken draag je bij aan de kennisverbreding van de professionals.

Omschrijving van de organisatie

Stichting Kinderparadijs Meidoorn is een sociaal kunstzinnig centrum voor kinderen in Rotterdam Noord. De laagdrempelige toegang tot de organisatie is Speeltuin Wikado. Een architectonische speeltuin gemaakt van windmolenwieken, F16 cockpits en andere hergebruikte materialen. Daarnaast organiseert het Kinderparadijs naschoolse workshops en workshops op basisscholen (LTU) waarbij kinderen op zoek gaan naar eigen talenten en mogelijkheden. Dit noemt het Kinderparadijs ‘Maakkracht’, je kunt altijd meer dan je denk! Kinderen worden aangesproken op taal, kunst, techniek, natuur en sociale vaardigheden. Dit alles gebeurt in een positieve omgeving waarin aandacht voor elkaar, normen en waarden, openheid en betrokkenheid centraal staan.

Omschrijving van je stageplek

Als stagiair draai je volwaardig mee in een multidisciplinair team. Je stage bestaat uit een diversiteit van taken:

 Profiel van de student:

 • Je hebt affiniteit met de doelgroep (basisschoolkinderen uit Het Oude Noorden)

 • Je wil je professionaliteit ontwikkelen vanuit de waarden: veiligheid, vertrouwen, speelsheid, positiviteit en creativiteit.

 • Je bent creatief en houdt van uitdagingen

 • Je hebt een positieve instelling

 • Je bent leergierig en zelfstandig

 • Je bent flexibel en stressbestendig

 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden

 

Specifieke eisen:

 • Je bent 3-4 dagen per week  beschikbaar voor 28 uur per week gedurende het schooljaar 2022/2023

 • Je neemt actief deel aan de LWG Samen in Noord 

 • Om deel te nemen aan de LWG Samen in Noord is een VOG nodig

 • Je bent veerkrachtig, innoverend, zelfstandig, reflectief en deskundig

 

Aantal stageplaatsen: 4

Start van de stage:  1 september 2022 tot einde schooljaar

 

Sollicitatieprocedure

Stuur je motivatiebrief en CV waarin je vertelt waarom jij  goed bij de organisatie past en welke bijdrage jij wil leveren vanuit je pedagogische competenties. Stuur je brief met CV en je motivatiebrief naar eva@kinderparadijs.net De gesprekken vinden plaats in april/mei. Naast het gesprek vragen wij alle studenten om een middag mee te lopen in Speeltuin Wikado. Een mooie manier om ook in de praktijk kennis te maken met het Kinderparadijs, haar doelgroep en waar zij voor staat.

Contactpersoon LWG Kinderparadijs Meidoorn:

Eva Walbeek, manager KIPA, 010 - 467 80 70 (dinsdag t/m vrijdag)

bottom of page