top of page

de
Avonturentuin

Avonturentuin

 

Wanneer je door de straten rondom Kipa loopt, zou je het niet denken, maar er is een heus tuinparadijs in het Oude Noorden. Verscholen achter de huizen en het pand van Kipa ligt een groene oase waar allerlei groenten en fruit groeien. Het is een plek waar kinderen kunnen ontsnappen aan de betonnen jungle en zich even in een echte jungle kunnen wanen.

Kinderen ervaren wat groeit en bloeit

Natuur is ongelofelijk belangrijk voor kinderen. Het kijken en ervaren van alles wat groeit en bloeit, zorgt ervoor dat kinderen zich bewust worden van hun omgeving en beter kunnen nadenken over milieu en klimaat. Het zorgt ervoor dat kinderen hun natuurintelligentie kunnen versterken. Hiermee bedoelen we dat kinderen leren over allerlei processen in de natuur en dat ze een steentje kunnen bijdragen aan de moestuin.

Iedere maand spelen we in de Avonturentuin

 

We spelen daarom één keer per maand in de Avonturentuin in plaats van speeltuin Wikado. Dan krijgen de kinderen de mogelijkheid om allerlei dingen in de tuin te ervaren, zoals insecten zoeken, citroenmelisse ruiken en een braam plukken en proeven. Een andere fijne bijkomstigheid van spelen in de Avonturentuin is dat kinderen enorm worden gestimuleerd om anders te denken over spelen en ontwikkelen. Er zijn geen schommels en andere toestellen, dus kinderen moeten zelf nadenken over dingen die ze kunnen doen. Dit bevordert hun (sociale) denkpatroon en stimuleert creatief denken. Kortom: de Avonturentuin is een bijzondere plek.

bottom of page