top of page
2023.01.01_kinderparadijs_Wikado_Rotterdam_Superuse-DenisGuzzo_5703_R_W_2400px.jpg

Ons bestuur

Het bestuur van Stichting Kinderparadijs Meidoorn

 

Wij zijn ontzettend dankbaar dat het bestuur zich vol passie en enthousiasme op vrijwillige basis inzet. Graag stellen zij zich aan u voor…


Voorzitter:

Mark Vijfschaft | in functie: 01-06-2013

Als je in het Oude Noorden woont zie je dagelijks hoe belangrijk het is dat er een plek is waar kinderen in hun vrije tijd wat extra steun en aandacht krijgen. Het Kinderparadijs doet fantastische dingen voor deze kinderen. Dingen die ik niet kan, maar waar ik graag naar kijk. Van origine van ben ik bedrijfskundige. Ik werk als organisatieadviseur en interim directeur in de sport- en recreatiebranche. Daarbinnen heb ik mij gespecialiseerd in beheer en exploitatie van zwembaden, sporthallen en ander maatschappelijk vastgoed. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de financiën van Impact Hub Rotterdam, een broedplaats voor duurzame en sociale ondernemers in Delfshaven. Ik woon met mijn gezin in het Oude Noorden. Mijn kinderen vinden de speeltuin ook erg leuk. Alleen maar op straat spelen is niet ideaal. Daarom is het belangrijk dat er mensen en organisaties zijn die er voor zorgen dat de kinderen niet alleen op de straat zijn aangewezen.  Het Kinderparadijs hééft de mensen en de ruimte om kinderen de gelegenheid te geven spelenderwijs hun talenten en “maakkracht” te ontwikkelen.

 

Secretaris:
Lieke Bruinooge | in functie: 01-06-2013

In 2004 ben ik in Rotterdam komen wonen en heb ik mijn hart verloren aan de stad. Toen ik na 3 jaar in Bangkok gewoond te hebben terugkwam in Rotterdam, wilde ik me meer inzetten voor de stad. Via Werner van Damme, oud-collega en oud bestuursvoorzitter van het Kinderparadijs, ben ik in contact gekomen met het Kinderparadijs. Het is bijzonder om me als bestuurder in te kunnen zetten voor deze mooie stichting, waar een enthousiast en veelzijdig team ervoor zorgt dat kinderen hun talenten ontdekken en hun wereld maken binnen de bijzondere speeltuin en de verschillende projecten. In het dagelijks leven werk ik als programmamanager voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. Ik woon samen met partner Ruben en twee kinderen, eerst in de Provenierswijk, nu in het Oude Westen.

Penningmeester:

Mohammed Ballahsan | in functie: 07-02-2023

Ik ben geboren en getogen in het Ouden Noorden. Als klein kind was ik dan ook elke dag te vinden in het Kinderparadijs. Nu alleen nog in het weekend als ik mijn ouders bezoek en mijn eigen kinderen laat rennen en spelen in het Kinderparadijs. In mijn tijd zag het er nog anders uit en bestond de dagelijkse leiding alleen uit Manuel en Ed. Inmiddels is de organisatie gegroeid en heeft Kipa prachtige projecten weten neer te zetten. Mijn herinneringen aan het Kinderparadijs zijn in mijn geheugen gegrift.

Toen mij de vraag werd gesteld of ik wou deelnemen aan het bestuur twijfelde ik dan ook geen moment. Hoe gaaf is het om te mogen bijdragen aan deze geweldige organisatie. Een organisatie waar ik het altijd ontzettend naar mijn zin heb gehad.

Bestuursleden:
Anneke van der Glas | in functie: 07-02-2023

Al meer dan
40 jaar woon en werk ik in Rotterdam maar kom oorspronkelijk uit Friesland. In  2007 ging ik werken bij de deelgemeente Noord en leerde het Kinderparadijs Meidoorn kennen. Jarenlang heb ik in mijn functie als beleidsadviseur Jeugd bij de (deel)gemeente met het Kinderparadijs samengewerkt en ontdekt wat een bijzondere organisatie dit is, ze bieden een Tweede Thuis voor  kinderen in het Oude Noorden en geven kinderen de kans hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. In 2020 ging ik met pensioen maar hoorde nog regelmatig hoe leuk en leerzaam het Kinderparadijs was omdat mijn kleinkinderen daar vaak naar toegaan, ze wonen in dezelfde straat.

Toen in 2022 de voormalig voorzitter Jan Maas me vroeg of ik in het bestuur van Kipa wilde komen, heb ik niet lang getwijfeld. Ik vind het belangrijk is dat Kipa  het goede werk voor jeugd in het Oude Noorden door kan zetten en wil daar graag een bijdrage aanleveren.

Anne Sikma | in functie: 07-02-2023
Sinds een aantal jaar woon ik een paar minuutjes wandelen van Kipa, maar ik ben opgegroeid in Rotterdam Zuid. Ik leerde de organisatie kennen via de vorige voorzitter en goede vriend van mijn vader. Zodoende ben ik als bestuurslid geïntroduceerd. Hoewel ik een kinderloze millennial ben, ben ik erg onder de indruk van Kipa en alles wat de medewerkers voor elkaar krijgen met de kids en de buurt. Daar wil ik graag aan bijdragen. Vanuit mijn werkervaring hoop ik Kipa te kunnen adviseren bij de zichtbaarheid en uitingen van de organisatie. Verder heb ik een achtergrond in Filosofie en Gender Studies.

In 2022 zijn Jan Maas en Jan Straetemans gestopt als bestuurslid. Zij hebben meer dan 10 jaar een vrijwillige bijdrage geleverd aan Kipa en daarmee de kinderen (en hun ouders) uit het Oude Noorden. Wij zijn hen ontzettend dankbaar voor hun inzet.

bottom of page