top of page

Kipa op school

“Het is super leuk als Kipa op school komt. Dan weten we dat we echt hard moeten werken, maar dat we ook echt iets leuks gaan doen.”
Mohammed (11 jaar)

Om kinderen goed voor te bereiden op hun toekomst hebben ze meer nodig dan rekenen, taal en andere schoolvakken. Hoe leuk is het om de 21e eeuwse vaardigheden op een inspirerende manier aan te leren! Kinderparadijs Meidoorn heeft jarenlange ervaring met het geven van vakken als kunst, techniek, muziek, natuur en dans.

Lessen en projecten met verschillende thema's

Op de Hildegardisschool een projectweek over Rotterdam, op de Talmaschool en Noen het hele jaar door technieklessen en op de Klimopschool een talentenproject. Dit is slechts een greep uit de projecten die Kipa dit schooljaar 2022-2023 draait op de verschillende scholen in Rotterdam. Tijdens de projecten en lessen krijgen kinderen de mogelijkheid om allerlei nieuwe dingen te leren en kunnen allerlei verrassende thema’s aan bod komen.

Allerlei talentgebieden komen voorbij

 

Gedurende de afgelopen 25 jaar heeft Kipa een ongelofelijke hoeveelheid activiteiten op scholen uitgevoerd. Juf Eva zegt: “Het lesgeven op school was zo leuk. Ik zit nu vaker op kantoor achter de computer, maar ik mis het lesgeven op de scholen echt heel erg. Het leuke was dat we allerlei talentgebieden voorbij laten komen en dat we de kinderen in een andere setting zien dan na schooltijd.” Oud medewerker Andrew zegt hierover: “Ik heb vooral technieklessen gegeven op school. Meestal als ondersteuner, maar soms ook echt als degene voor de klas. Het grappige is dat er achter ben gekomen dat ik op het gebied van techniek goed ben in dingen uitleggen en kinderen goed kan helpen het zelf te leren, maar dat ik het zelf vaak niet zo goed kan als de kinderen.”

bottom of page