top of page

Verrassingsclub

Wil je meedoen met de Verrassingsclub? Dan moet je je wel even inschrijven bij de juf of meester in de speeltuin. Het kost 1 euro voor 5 keer. Klik op de agenda om te kijken of dit clubje weer begint.

Bij de Verrassingsclub zijn er verschillende leuke creatieve en leerzame activiteiten. Het is een workshopreeks die gericht is op het vergroten van sociale competenties en -hoe kan het ook anders- op talentontwikkeling. Veel aandacht wordt gegeven aan de samenstelling van de groep, omdat geborgenheid een voorwaarde is om je in de groep kwetsbaar op te kunnen stellen. In de reeksen van de  Verrassingsclub worden groepen van oudere kinderen en jongere kinderen afgewisseld. Voor de jongere kinderen ligt de focus vaak op tuinieren of techniek in combinatie met kunst. Voor de oudere kinderen worden activiteiten gedaan om hun leefwereld te vergroten en de overgang naar het middelbaar onderwijs voor te bereiden. Zo is er een programma ontwikkeld waarbij kinderen aan de hand van een quiz met het openbaar vervoer dwars door Rotterdam rijden om interessante vragen beantwoorden en om verschillende middelbare scholen te bezoeken. Zo leer je in je vrije tijd op een leuke manier meer over jezelf, je kwaliteiten en over de stad.

Jongens en meiden zijn gemengd; de leeftijdscategorieën zijn 4-7 jaar en 8-12 jaar. Een workshop bestaat uit 5 lessen. Om het groepsgevoel te versterken en als beloning, hebben kinderen grote zeggenschap in de afsluitende les. Het kan bijvoorbeeld een picknick in de tuin zijn, een uitstapje, enz.

Kijk voor foto's van al onze activiteiten op Facebook of Instagram

bottom of page