top of page

Verrassingsclub en Wegwijzers

Wil je meedoen met de Verrassingsclub of de Wegwijzers? Dan moet je je wel even inschrijven bij de juf of meester in de speeltuin. Het kost 1 euro voor 5 keer. Klik op de agenda om te kijken of dit clubje weer begint.

Bij de Verrassingsclub zijn er verschillende leuke creatieve en leerzame activiteiten. Het is een workshopreeks die gericht is op het vergroten van sociale competenties en -hoe kan het ook anders- op talentontwikkeling. Veel aandacht wordt gegeven aan de samenstelling van de groep, omdat geborgenheid een voorwaarde is om je in de groep kwetsbaar op te kunnen stellen. In de reeksen van de  Verrassingsclub en Wegwijzers worden groepen van oudere kinderen en jongere kinderen afgewisseld.

Verrassingsclub

Voor de jongere kinderen ligt de focus vaak op tuinieren of techniek in combinatie met kunst. Een workshop bestaat uit 5 lessen. Om het groepsgevoel te versterken en als beloning, hebben kinderen grote zeggenschap in de afsluitende les. Het kan bijvoorbeeld een picknick in de tuin zijn, een uitstapje of iets anders.

de leeftijdscategorieën zijn 4 tot en met 7 jaar en 8 tot en met 12 jaar. Een workshop bestaat uit 5 lessen.

Wegwijzers

 

Voor de oudere kinderen worden activiteiten gedaan om hun leefwereld te vergroten en de overgang naar het middelbaar onderwijs voor te bereiden. Zo is bezoeken we open dagen van middelbare scholen en reizen met het OV. Zo leer je in je vrije tijd op een leuke manier meer over jezelf, je kwaliteiten en over de stad.

We besteden ook aandacht aan wat je in je vrije tijd kunt doen als je tijd bij Kipa voorbij is. In samenwerking met SOL en hun Jongerenhubs in Noord werken we aan overdrachtsactiviteiten.

Een workshop bestaat uit 5 lessen.

Kijk voor foto's van al onze activiteiten op Facebook of Instagram

bottom of page