top of page

Update toekomst Kipa

Voor de zomervakantie hebben wij diverse acties ondernomen om de gemeente Rotterdam te overtuigen dat Kipa moet blijven en hun (financiële) steun hard nodig heeft. Zoals eerder genoemd hebben de acties flink veel indruk gemaakt bij alle ambtenaren en raadsleden. Helaas zijn veel goede en sociale moties afgewezen. Er is wel een motie aangenomen waarin staat dat de wethouder zijn best moet doen voor Kipa. Wij zijn heel benieuwd wat wij hiervan gaan merken.


Wij gaan door met zoeken naar financiering


We zijn er dus nog niet, maar we strijden verder. Dit gebeurt op allerlei manieren. Uiteraard zoeken we naar andere manieren van financiering. We voeren gesprekken met ouders, buurtbewoners, wijkraad, wijkpartners, ombudsman en andere betrokkenen. Iedereen die wij spreken, is zeer ontdaan door het mogelijke vooruitzicht dat Kipa na 2023 niet meer bestaat. Van jong tot oud ontvangen wij een hart onder de riem en worden opties aangedragen. Onze dank hiervoor.


Nieuwe acties


Onlangs heeft het NOS Jeugdjournaal een toffe reportage gemaakt over het Kinderparadijs en binnenkort gaan we zelf aan de slag met een film. Hierin willen we duidelijk maken dat Kipa meer is dan alleen een speeltuin en dat de kinderen in Noord een Kinderparadijs verdienen. Wij zijn verder hard bezig nieuwe acties neer te zetten om Kipa te behouden. In het najaar worden bij de gemeente Rotterdam de begrotingen besproken en dan hebben we weer een nieuwe kans. Voor die tijd hopen we nog een grote actie neer te zetten, waar we jullie uiteraard bij zullen betrekken. We houden jullie op de hoogte en hopen op jullie steun.Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page