top of page

Mensen genieten van Feestival

Ook dit jaar was Feestival weer een enorm succes. Feestival begon op vrijdag 6 oktober met de scholendag. In de ochtend en middag kwamen meerdere klassen van verschillende basisscholen in de buurt meedoen met verschillende workshops. Zo was er een workshop van Excelsior, Capoeira, de Kleurbende en het Kinderparadijs. Deze workshops werden afgesloten met een spetterend optreden van jonge talenten in de wijk. Deze talenten hebben de weken voorafgaand aan Feestival geoefend met meester Dion om een mooie show neer te zetten.


De grote Feestival familiedag!


Zaterdag 7 oktober was het zo ver: de grote Feestival familiedag! Tijdens de familiedag werden er meer dan 20 workshops aangeboden en waren er heel veel spectaculaire optredens te zien. Van bmx fietsen tot hoela-hoopen en popcorn bakken op open vuur: niets is te gek bij Feestival! Ook onze samenwerkingspartner het Bomencircus heeft meer dan 1500 bomen aan wijkbewoners heeft uitgedeeld.


Feestival draagt bij aan de sociale cohesie in de wijk


Feestival heeft onder andere als doel het culturele aanbod in Noord onder de aandacht te brengen bij kinderen en op die manier talentontwikkeling te stimuleren. Tevens draagt dit evenement bij aan de sociale cohesie in de wijk.

Met ruim 2000 bezoekers zijn deze doelstellingen zeker behaald. We zagen zo veel blije gezichten van kinderen die nieuwe activiteiten aan het uitproberen waren. Er was veel gezelligheid en een grote samenkomst van buurtbewoners op het plein.


Buurtbrunch door vrijwilligers


Deze gezelligheid ging nog even door op zondag 8 oktober met een buurtbrunch verzorgd door vrijwilligers uit de wijk. Ook deze buurtbrunch werd goed bezocht. Er was een poppentheater en bezoekers konden deelnemen aan allerlei creatieve activiteiten. Het geheel werd muzikaal omlijst door tango dansers. Al met al een zeer succesvol Feestival 2023!
Recent Posts

See All

Comments


bottom of page