top of page

Marktkraam

Wist je dat Kipa sinds kort op de woensdag en zaterdag zorgt voor een gezonde boterham en een vers stukje fruit?


Op de woensdag en de zaterdag organiseren wij vaste momenten waar wij belegde boterhammen en stukken fruit gaan uitdelen aan de aanwezige kinderen in de speeltuin. Deze dagen zijn gekozen vanwege onze lange openingstijden, aldus de meeste kinderen ontvangen in de speeltuin.


Het uitdeelmoment is in de vorm van een voedselkraam. Deze kraam wordt om 13:30 en 15:30u opengesteld voor kinderen eten op te halen. De kraam bevat meerdere fruitkratten met eten, zoals boterham met kaas, boterham met pindakaas, stukjes appel en mandarijnen. Natuurlijk krijgen zij ook een beker water aangeboden.

Bij de kraam staan twee medewerkers (stagiaires) die het uitdelen in goede banen leiden. Zij smeren boterhammen en helpen de kinderen kiezen. Daarnaast focussen zij op de etiquette van de kinderen, zoals beleefde vragen stellen, wachten in de rij en elkaar helpen.


Uitdelen op aanvraag

Op de andere dagen zal de kraam niet actief in gebruik zijn. Wanneer kinderen aangeven honger te hebben, kan de medewerker meelopen naar de kraam. De kraam staat dan binnen. Het kind mag aangeven wat hij/zij zou willen eten of drinken.


Het uitdelen van brood en fruit wordt financieel mogelijk gemaakt door het Sint Laurensfonds


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page