top of page

Koningsfeest Crooswijk

Het zal niemand ontgaan zijn Koningsdag 2023. Het Koningspaar kwam dit jaar naar Rotterdam. Kipa was gesloten, maar wij waren wel aanwezig in de wijk Crooswijk.

Het vuur ging aan en kinderen stonden te springen om heerlijk zelf popcorn te maken. Op 27 april stond Kipa op het koningsfeest in Crooswijk. De straat stond vol met kraampjes, muzikanten, dansers en mensen. Kinderen konden van alles doen. Zo konden zij bij Meester Dion en Meester Matthijs hun eigen maïs poppen. Hmm, wat lekker!“Mag je zelf je popcorn bakken, wat cool!”


Met een speciale popcorn stok in de hand hielden ze de maïs boven het vuur. Voor sommigen was het een uitdaging, maar de meesten hadden het snel onder de knie. “Het is moeilijk de juiste plek boven het vuur te vinden’.

Natuurlijk konden de kinderen ook wat leren van de meesters. Zo wisten alle kinderen te benoemen wat er nodig is om vuur te maken: Brandstof, zuurstof en hitte.

Kortom, het was een feestelijke, leerzame en vooral smaakvolle middag!En het Koningspaar kwam ook nog langs in Crooswijk ;-)


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page