top of page

Kinderen van Kipa treden op tijdens het Bluegass Festival

Deze ronde van Cadeautjes Express gaan de kinderen ukelele leren spelen. Kipa en het Bluegrass Festival hebben de lessen geregeld. Ter afsluiting mogen de kinderen als echte sterren samen met andere kinderen optreden op het festival.


Bluegrass? Ukelele?


Het Bluegrass Festival is een jaarlijks terugkerend muziekfeest in het Oude Noorden. Bluegrass is een traditionele muziekstijl uit de Verenigde Staten. Het is vrolijke muziek, waarbij vooral wordt gespeeld op snaarinstrumenten zoals de banjo, de gitaar, de contrabas en de ukelele. De ukelele is een kleine gitaar, die vooral op Hawaii wordt gespeeld. Ukelele is dan ook een Hawaiiaans woord.


Kunst op het Bluegrass Festival


Het Bluegrass Festival heeft ook twee kunstenaars gevraagd om bij te dragen aan het festival. Zij maken met mensen uit het Oude Noorden speciale deuren. Ook met de kinderen van Kipa gaan ze een deur maken. Op 28 mei en 11 juni zullen ze met de Natuur & Techniekclub aan de slag gaan. Het wordt een speciale Kipa-Deur voor op het festival. Als je hem open doet, hoor je een verrassing.


Bluegrass Band uit Amerika te gast bij Kipa


Tijdens het afscheidsfeest van onze stagiaires op woensdag 26 juni hebben we hele bijzondere gasten. Een echte Bluegrass artiest uit Amerika komt bij ons optreden: Annie Bartholomew. In haar liedjes behandelt ze universele thema’s als overleven, veerkracht en feestvreugde. Komen jullie ook?


Cadeautjes Express


De Cadeautjes Express is één van onze clubjes. Deze ronde krijgen de kinderen lessen om ukelele te leren spelen speciaal voor het optreden op het Bluegrass Festival.


De kinderen treden op op vrijdag 28 juni. Komen jullie ook kijken?

Het Bluegrass Festival vindt plaats op 28, 29 en 30 juni 2024


Deze ronde van Cadeautjes Express wordt mede mogelijk gemaakt door SOL

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page