top of page

Kipa op het Stadhuis van Rotterdam

Het Kinderparadijs heeft het moeilijk. We weten niet of we volgend jaar nog geld krijgen van de gemeente. Daarom komen we in actie!


Op woensdag 21 juni zijn we met een groep kinderen en ouders naar het Stadhuis van Rotterdam geweest. Onze voorzitter Mark mocht tijdens een vergadering aan de raadsleden vertellen hoe geweldig het Kinderparadijs al 25 jaar is. De raadsleden zijn super belangrijk, want zij nemen beslissingen voor alle Rotterdammers. Ze maken bijvoorbeeld keuzes over onderwijs en vrije tijd. Ze besluiten ook hoeveel geld iedereen krijgt.


Als wij er niet meer zouden zijn, zouden veel kinderen en ouders het best moeilijk hebben


Het Kinderparadijs krijgt ook ieder jaar geld van de gemeente om alle activiteiten uit te voeren. Als zij geen geld meer krijgt – of veel minder geld – kan Kipa niet meer doen wat er nodig is in de wijk. Er zijn plannen om Kipa minder geld te geven, daarom gingen we naar het Stadhuis. Iedereen moet weten wat een fijne plek het Kinderparadijs is en hoeveel kinderen hier spelen en leren. Als wij er niet meer zouden zijn, zouden veel kinderen en ouders het best moeilijk hebben. We hebben geprobeerd zo goed mogelijk uit te leggen aan de raadsleden hoeveel het Kinderparadijs voor ons betekent.

De kinderen moesten heel lang stil zijn en stilzitten. Sommige mensen hadden lange verhalen, lange vragen en lange antwoorden. Ze gebruikten best veel moeilijke woorden, dus het was soms lastig om op te letten. Toen het Kinderparadijs aan de beurt was, waren alle oren open en heeft iedereen geluisterd. Mark heeft verteld over alle activiteiten, de speeltuin en over wat kinderen en ouders hier kunnen leren. En dat is echt een hoop: samenwerken, schilderen, samen delen, bouwen, ruzies oplossen, techniek, nee zeggen, toneel spelen, voetballen en nog veel meer. De raadsleden hadden goede vragen en die hebben we beantwoord. De kinderen kregen achteraf applaus van alle volwassenen. Ze hadden het zo fantastisch gedaan! Iedereen was trots.


Iedereen moet weten wat een fijne plek het Kinderparadijs is en hoeveel kinderen hier spelen en leren.


We hopen dat de Raad besluit om Kipa weer geld te geven. Dan kunnen we in 2024 verder met alle goede dingen die we doen. We gaan nog meer acties doen, dus hou alle socials goed in de gaten of kom even langs op het Kinderparadijs. De meesters en juffen kunnen alles aan je uitleggen.Recent Posts

See All

Comments


bottom of page