top of page

Kipa blijft open in 2024

In de raadsvergadering van 9 november stemde de hele gemeenteraad voor het plan om de toekomst van het Kinderparadijs veilig te stellen. Dat betekent dat niet alleen de speeltuin open blijft, maar dat we door kunnen gaan met onze activiteiten. Het initiatief werd genomen door Judith Bokhove van Groenlinks, Theo Coşkun van SP en Co Engberts van de PvdA en werd gesteund door alle partijen. "We zijn overdonderd door de enorme steun die we krijgen vanuit de gehele raad." zegt Mark Vijfschaft, voorzitter van het bestuur van Kipa.


Met dank aan de bewoners en netwerkpartners van het Oude Noorden


Honderden kinderen, ouders en partners uit de wijk hebben het afgelopen half jaar intensief actie gevoerd om Kipa open te houden. Zo hebben ze bloemen uitgedeeld aan de gemeenteraad tijdens een actie bij het Stadhuis, ingesproken bij commissievergaderingen en vele brieven, mails en tekeningen verstuurd aan raadsleden.


De wijkraad Oude Noorden organiseerde twee drukbezochte bijeenkomsten om Kipa te steunen. Vele leden, oud-leden, ouders, wijkpartners en vrijwilligers hebben daar hun persoonlijke verhaal gedeeld. Zij vertelden hoe belangrijk Kipa is voor henzelf en hun kinderen.


De gemeenteraad heeft hier goed naar geluisterd en de toekomst van Kipa in elk geval voor het komende jaar veilig gesteld. De gemeenteraad gaat op zoek naar mogelijkheden om Kipa ook in de toekomst open te kunnen houden in het Oude Noorden.


Het heeft zin om je stem te laten horen


We zijn ontzettend blij en dankbaar voor alle steun die we van iedereen hebben gekregen. Het is mooi om te zien dat de gemeente heeft geluisterd naar de wensen van kinderen en ouders.


Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie hulp!Recent Posts

See All

Comments


bottom of page