top of page

Alissia voor Kinderburgemeester!

Rotterdam heeft sinds maart 2022 een eigen kinderburgemeester en kinderraad. Vele Rotterdamse kinderen en ook onze Alissia hebben zich hiervoor aangemeld. Alissia zit nu in groep 7 en komt al sinds haar vierde jaar spelen bij Kipa. Deze week heeft zij te horen gekregen dat zij is geselecteerd als kandidaat en van de vele aanmeldingen staat zij in de top 5!


Wat doet een kinderburgemeester eigenlijk?


De kinderburgemeester is de stem voor alle kinderen van de Gemeente Rotterdam. Zij praat mee met mensen die belangrijke beslissingen nemen. Kinderen kunnen naar haar toe met ideeën en zij vraagt aandacht voor onderwerpen die kinderen belangrijk vinden, zoals pesten, klimaat, groen, veiligheid en wonen. De kinderraad denkt ook mee over deze onderwerpen en geeft advies aan de kinderburgemeester.


Selectiedag


Alissia is nog geen kinderburgemeester, maar ze is wel een kandidaat. Dit houdt in dat ze nog verkozen moet worden. Op woensdag 14 juni gaat ze eerst naar de selectiedag. Dit kun je vergelijken met een soort auditie of toets. Zij krijgt dan opdrachten zodat ze kan laten zien wat kinderburgemeesterschap voor haar betekent. We helpen haar graag in de voorbereiding en hopen natuurlijk dat ze wordt gekozen voor kinderburgemeester 2023!

We wensen haar ontzettend veel plezier en succes!
Recent Posts

See All
bottom of page