top of page

25 Jaar Kipa!

Het lijkt weinig als je het snel zegt: 25 jaar. Toch is het een ontzettend lange tijd. Kinderparadijs Meidoorn bestaat een kwart eeuw! Ooit ontstaan – zo vertelt de legende – op de achterkant van een bierviltje, toen een aantal betrokkenen hun ideeën voor een nieuwe stichting wilden opschrijven en er geen papier voor handen was.


Kunstenaars die het schoolpand hadden gekraakt, zagen de talenten van de kinderen die kwamen spelen in de toenmalige speeltuin ‘Opa Dick’. Ze nodigden de kinderen uit om te komen schilderen in hun atelier. De passies en talenten van de kinderen waren overduidelijk, maar werken met deze doelgroep bleek toch verrassender dan gedacht. Er waren mensen nodig met een pedagogische achtergrond om alles in goede banen te leiden. Kunstenaars en pedagogen werden aan elkaar gekoppeld en het Kinderparadijs was geboren.


“Ik speel al bij het Kinderparadijs sinds ik drie jaar ben. Ik heb geleerd hoe ik kalm moet blijven. Groene kaarten verdienen, daar ga ik voor.” (Fatima, 12 jaar)

Vijfentwintig jaar…. Een periode waarin veel dingen hetzelfde zijn gebleven én veel dingen zijn veranderd. De groene kaarten zijn er nog steeds en worden bij positief gedrag door vele kinderen verdiend. Ieder kind wil natuurlijk bij 10 groene kaarten een cadeautje grabbelen.


Meester Ed werkt nog steeds bij het Kinderparadijs, ouders zijn nog steeds iedere dag welkom, er wordt nog steeds gekookt tijdens Kokkies en bij warm weer spelen we nog steeds met water! Toch zijn er ook een boel dingen veranderd in de loop der jaren. De grootste veranderingen zijn te zien in en om het pand, speeltuin en Avonturentuin.


Er zijn naschoolse activiteiten verdwenen en er zijn nieuwe voor teruggekomen. Onder andere Mengelmoezen en de Doedigitaalclub zijn niet langer onderdeel van het programma, maar zijn vervangen door bijvoorbeeld de Cadeautjesexpress en Natuur & Techniekclub.


Wat wel onveranderd is gebleven is de inzet en kracht van de medewerkers. Zij zetten zich – net als 25 jaar geleden – nog even hard in voor de kinderen uit het Oude Noorden en omstreken. Ieder kind vindt bij het Kinderparadijs een veilige en vertrouwde plek waar het zichzelf kan zijn en zich op allerlei gebieden kan ontwikkelen.


“Het Kinderparadijs was echt mijn thuis. Iedere dag kwam ik hier. Als het Kinderparadijs er niet was geweest, dan weet ik niet hoe het met mij was afgelopen.” (oud- lid Fouzia)

Winterparadijs feest


Een jubileum als deze, vraagt natuurlijk om een groot feest. Op 28 december kwamen meer dan 250 kinderen, meer dan 120 ouders en meer dan 20 oud leden en oud medewerkers naar het Kinderparadijs om de verjaardag van Kipa te vieren. Voor één dag waren het terrein en pand van Kipa omgetoverd tot een waar Winterparadijs, compleet met skihut, ijsberen, warme choco en ijsschots glijbaan.“Ik heb nog nooit zo’n feest meegemaakt. Ik vond de ijsglijbaan het best en de poffertjes. De vrouw die vuur ging eten vond ik eng, maar wel knap.” (Mohammed, 8 jaar)

Kinderen konden deelnemen aan 22 activiteiten en kijken naar 3 verschillende acts. Er waren acteurs op stelten, er was een vuurshow en kinderen hebben kunnen genieten van een goochelshow.

Het weer zat niet mee op de feestdag, maar dat mocht de pret niet drukken.


Meer foto's van het feest kun je vinden op Noord010inbeeld


Jubileummagazine


Na afloop kregen alle kinderen een presentje mee: een heus Kipa-magazine. Dit magazine is gemaakt met hulp van de kinderen en ouders.

Hierin komen 25 jaar Kinderparadijs voorbij en staat vol met verhalen, foto’s en meer. Mocht je interesse hebben, kom een exemplaar ophalen bij het Kinderparadijs of download er eentje: https://www.kinderparadijs.net/jubileummagazine


Maar er zijn meer dromen, waarvan de grootste luidt: Kinderparadijs Meidoorn 25 jaar erbij. We hopen dat we nog eens 25 jaar mogen knallen in het Oude Noorden.

De medewerkers zullen zich de komende jaren extra hard inzetten om de passies en talenten van de kinderen en ouders te ontdekken, om iedereen een fijn tweede thuis te bieden en om de wijk veiliger te maken. Mocht je naar aanleiding van dit artikel geïnteresseerd geraakt zijn in het Kinderparadijs of wil je eigen kinderen bij ons inschrijven?

Bel even met 010-4678070 of kom gezellig even langs dan kunnen we alles uitleggen en regelen.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page