top of page

Kokkies

Wil je meedoen met Kokkies? Dan moet je je wel even inschrijven bij de juf of meester in de speeltuin. Het kost 1 euro voor 5 keer. Klik op de agenda om te kijken of dit clubje weer begint.

Kokkies is een populaire naschoolse activiteit waarin kinderen, onder begeleiding van een vakkracht, in kleine groepjes aan de slag gaan met verschillende recepten die een menu vormen. Taken worden verdeeld, groenten worden gesneden, er wordt in pannen geroerd en er worden soms taarten gebakken. Er is aandacht voor volgordelijk handelen, voor  systematisch en hygiënisch werken. Ook het sociale proces is bij Kokkies erg belangrijk. Het maken van duidelijke afspraken, elkaar helpen, goed luisteren en overleggen is erg belangrijk in de keuken.

Tijdens het harde werken is er altijd ruimte voor een gesprek, over het recept, of de herkomst hiervan. Natuurlijk is er aandacht voor nieuwe woorden en leer je wat het fruiten van uien betekent of wat een garde is. De activiteitenreeks wordt afgesloten met een groots diner, waarbij iedere deelnemer, een gast mag uitnodigen, zoals een vader of moeder, een juf of meester. De deelnemers ontvangen namelijk een kokkiesdiploma. En dat verdient een groot applaus!

bottom of page