Werken en Leren

Kinderparadijs Meidoorn biedt stageplekken aan Social Work studenten, zowel Hbo als Mbo. De sollicitatieprocedure is gestart. Zie onder het kopje: "Stageplekken in een multidisciplinair team". Daarnaast zijn er soms betaalde vacatures. Momenteel is onderstaande vacature vacant.

 

Stichting Kinderparadijs Meidoorn zoekt voor de interventie Noord’s Got Talent (NGT) in gebied Rotterdam Noord

Vacature Outreachend Talentcoach Jeugd (20 u/ week)

per 1 augustus 2019

 

Wij vragen:

-       een aanjager die kinderen activeert en uitdaagt zelf hun talenten te ontdekken;

-       een bruggenbouwer die kinderen, ouders en collega’s betrekt bij het werk en bij elkaar;

-       een ervaren coach met een warm hart en een gerichte focus, zowel individueel als met groepen;

-       een doener die handelt vanuit een degelijk theoretisch kader, MBO (niveau 4) of HBO-gediplomeerd in het domein social work/ sociale dienstverlening;

-       een (wijk)netwerker, met gedegen kennis van en ervaring met welzijn en hulpverlening;

-       een afmaker die binnen de bestaande projectstructuur heldere resultaten boekt.

 

Over de functie:

Samen met de Senior Noord’s Got Talent geef je vorm aan de interventie Noords Got Talent (NGT). Deze outreachende interventie heeft tot doel om circa 30 jongens tussen 10 en 15 jaar, die niet bereikt worden door het huidige aanbod, toe te leiden naar vrijetijdsbesteding en hen te ondersteunen in de overgang naar de middelbare school. Je betrekt ouders actief bij dit proces. Tijdens het 3-jarige traject onderzoek je samen met de jongens hun talenten en ontwikkelbehoeften. Je ontwikkelt en zoekt activiteiten en interventies die daar bij passen, zodat zij vaardiger worden om hun talenten positief in te zetten. Hierin werk je samen met het wijknetwerk en verlaag je de drempel voor eventuele ondersteuning van het wijkteam of hulpverlening. De jongens worden via de basisscholen in het gebied Noord aangemeld.

Als de jongens na 3 jaar uitstromen kennen zij hun kwaliteiten en hebben ze deze positief ingezet voor zichzelf en hun omgeving. Bovendien zijn zij aanspreekbaar en corrigeerbaar op hun gedrag. Het uiteindelijke doel is dat de jongens, gezond, gelukkig en maatschappelijk geïntegreerd hun toekomst met vertrouwen tegemoet gaan.

Over de functie:

Een aantal activiteiten van de outreachend talentcoach zijn:

-         Opbouwen van een duurzame vertrouwensrelatie met de kinderen en hun ouders

-         Opbouwen van een professionele band met groepsleerkrachten, intern begeleiders, sporttrainers en schoolmaatschappelijk werkers op primair en voortgezet onderwijs;

-          Het versterken van sociaal-emotionele vaardigheden van de jongens

-          Het versterken van ouders in hun rol als opvoeder.

-          In kaart brengen van de competenties, ontwikkelingsbehoeften en leerdoelen

-          Coachen bij deze ontwikkelbehoefte en leerdoelen met concrete resultaten,

-          Het vormgeven van activiteiten en/of projecten daartoe (o.a. Rots en Water-training);

-          Toeleiden naar activiteiten na schooltijd passend bij hun ontwikkelingstraject

-          Mede-vormgeven van het pedagogische klimaat in gebied Noord

 

Wij bieden:

Wij bieden een prettig en professioneel werkklimaat in een bevlogen team, een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, een gedegen pensioenregeling bij het PGGM, een individueel keuze budget, een loopbaanbudget en een maandelijkse tegemoetkoming in de premie van de zorgverzekering. Salaris conform CAO Social Work in schaal 6.

De werknemer zal in eerste instantie voor een jaar worden aangesteld.

Reageren:

Ben je enthousiast over de functie en herken je jezelf in het profiel en kun jij een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de doelgroep en aan de organisatie? Stuur dan je cv met begeleidende brief voor 13 mei 2019 naar Stichting Kinderparadijs Meidoorn, t.a.v  Sabine van Dijk, directeur, Meidoornstraat 47, 3036 WC in Rotterdam of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor meer informatie over de functie bel je naar 010-4678070 en vraag je naar Sabine of Debbie (NGT senior).

 

 

Stageplekken in een multidisciplinair team 

 

Kinderparadijs Meidoorn werkt ieder jaar met een grote groep stagiaires van de opleidingen: Social Work in de vorm van een Leerwerk Gemeenschap (LWG), van andere sociaal pedagogische opleidingen of van de Willem de Kooning-academie: Docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving. 

Ben je creatief en heb je affiniteit met een doelgroep uit een prachtwijk? Wil je een bijdrage leveren aan de talentontwikkeling van kinderen middels kunstzinnige – educatieve – en taal activiteiten? En vind je het aanleren van Sociale Vaardigheden een uitdaging? Ben je zelfstandig en veelzijdig? Ben jij een echt organisatietalent? Kan je werken in een flexibele, inspirerende omgeving en neem je eigen initiatief?

Op het Kinderparadijs zijn vele verschillende werkzaamheden mogelijk. Samen wordt er een takenpakket gemaakt waarin eigen inbreng mogelijk is. Je helpt mee in de ontwikkeling en uitvoering van het dagelijks activiteitenaanbod en  lessen op basisscholen. Daarnaast maak je volledig deel uit van het Paradijsteam dat samen zorgt voor de uitvoering van een aantal interventies.

Kinderparadijs Meidoorn is een leergierige organisatie en is altijd in beweging. Goede ideeën en eigen inbreng worden dan ook erg gewaardeerd, bijvoorbeeld op het gebied van beleidsontwikkeling, communicatie en wijkgericht werken.

Ben je geen student aan de Hogeschool Rotterdam, bel of mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  010-4678070

 

VACATURE LEERWERKGEMEENSCHAP ‘SAMEN IN NOORD’

Jeugdagoog / Creatief pedagoog LWG Samen in Noord

Aansluitend profiel: Jeugd

Omschrijving van de leerwerkgemeenschap

Als stagiair(e) ben je werkzaam binnen een netwerk van organisaties in Rotterdam Noord. Samen met andere stagiair(e)s draag je zorg voor de onderlinge verbinding en ontwikkeling in wisselwerking met de betreffende organisaties en professionals. Deze organisaties houden zich zowel met Jeugd als Volwassen vraagstukken bezig.

Binnen deze LWG zijn er twee profielen, namelijk Jeugd en Welzijn & Samenleving, waarin talentontwikkeling en preventief werken de hulpverlening ontmoet en versterkt.Vanuit de multidisciplinaire opzet leer je kijken vanuit verschillende invalshoeken vanuit jouw praktijk.Door deze innovatieve manier van lerend werken draag je bij aan de kennisverbreding van de professionals.

Omschrijving van de organisatie

Stichting Kinderparadijs Meidoorn is een sociaal kunstzinnig centrum voor kinderen in Rotterdam Noord. De laagdrempelige toegang tot de organisatie is Speeltuin Wikado. Een architectonische speeltuin gemaakt van windmolenwieken, F16 cockpits en andere hergebruikte materialen. Daarnaast organiseert het Kinderparadijs naschoolse workshops en workshops op basisscholen (LTU) waarbij kinderen op zoek gaan naar eigen talenten en mogelijkheden. Dit noemt het Kinderparadijs ‘Maakkracht’, je kunt altijd meer dan je denk! Kinderen worden aangesproken op taal, kunst, techniek, natuur en sociale vaardigheden. Dit alles gebeurt in een positieve omgeving waarin aandacht voor elkaar, normen en waarden, openheid en betrokkenheid centraal staan.

Omschrijving van je stageplek

Als stagiair draai je volwaardig mee in een multidisciplinair team. Je stage bestaat uit een diversiteit van taken:

  -          Je ondersteunt, voert uit en evalueert naschoolse activiteiten, workshops en projectactiviteiten. Eerst ondersteun je vakkrachten hierin, later onder begeleiding en uiteindelijk doe je dit zelf.

 -          Je hebt de focus op het pedagogische klimaat binnen de workshop.

 -          Je ondersteunt bij LTU lessen of projectlessen op basisscholen.

 -          Je gaat Pedagogisch Spelmaken in Speeltuin Wikado: met een team professionals begeleid je kinderen in het zelf creëren van spel, het vinden van hun eigen “Maakkracht” en het aanleren van sociale vaardigheden.

 -          Je zorgt samen met het team voor een veilig pedagogisch klimaat vanuit de waarden: veiligheid, vertrouwen, speelsheid, positiviteit en creativiteit.

 -          Je wordt betrokken bij het maken van (pedagogisch) beleid.

 -          Ouderbetrokkenheid in het Kinderparadijs is noodzakelijk om kinderen goed te kunnen begeleiden. Als stagiair ga je hier actief mee aan de slag.

 -          Je speelt een actieve rol in het vormgeven van interne intervisies. De inhoud wordt samen bepaald. Daarnaast organiseer je ook LWG intervisies.

 -          Je neemt deel aan divers intern en extern overleg / zorgnetwerk, zoals met het wijkteam.

 Profiel van de student:

·         Je hebt affiniteit met de doelgroep (basisschoolkinderen uit Het Oude Noorden)

·         Je wil je professionaliteit ontwikkelen vanuit de waarden: veiligheid, vertrouwen, speelsheid, positiviteit en creativiteit.

·         Je bent creatief en houdt van uitdagingen

·         Je hebt een positieve instelling

·         Je bent leergierig en zelfstandig

·         Je bent flexibel en stressbestendig

·         Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden

 

Specifieke eisen:

·         Je bent 3-4 dagen per week  beschikbaar voor 28 uur per week gedurende het schooljaar 2019/2020

·         Je neemt actief deel aan de LWG Samen in Noord 

·         Om deel te nemen aan de LWG Samen in Noord is een VOG nodig

·         Je bent veerkrachtig, innoverend, zelfstandig, reflectief en deskundig

Aantal stageplaatsen: 4

Start van de stage:  17 september 2019

 

Sollicitatieprocedure

Stuur je motivatiebrief en CV waarin je vertelt waarom jij  goed bij de organisatie past en welke bijdrage jij wil leveren vanuit je pedagogische competenties. Stuur je brief met CV en je motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De gesprekken vinden plaats in april/mei. Naast het gesprek vragen wij alle studenten om een middag mee te lopen in Speeltuin Wikado. Een mooie manier om ook in de praktijk kennis te maken met het Kinderparadijs, haar doelgroep en waar zij voor staat.

Contactpersoon LWG Kinderparadijs Meidoorn: Eva Walbeek, 010 - 467 80 70

Stichting Kinderparadijs Meidoorn | Meidoornstraat 47 | 3036WC | Rotterdam | 010-4678070