Speeltuin Wikado en de Avonturentuin

Wikado

De grotendeels met hergebruikte materialen gemaakte WIKADO speeltuin is het hart van het Kinderparadijs, een plek waar kinderen, ouders, buurtbewoners en medewerkers elkaar ontmoeten. Ook wordt de speeltuin regelmatig gebruikt door schoolgroepen of BSO-groepen die onder schooltijd komen spelen. Daarnaast komen belangstellenden soms op bezoek voor de architectuur van de Speeltuin Wikado, zelfs van andere continenten! Met recht kunnen we zeggen: beroemd van hier tot Tokio.

Speeltuin Wikado is voor kinderen tussen de 4-12 jaar uit het Oude Noorden en hun ouders. Het biedt een veilige plek waarbinnen kinderen zelf op ontdekkingstocht gaan en geprikkeld worden eigen spel te ontwikkelen binnen duidelijk gestelde kaders en afspraken. Veel kinderen uit de buurt komen op jonge leeftijd spelen in het Kinderparadijs en brengen veel tijd door gedurende de basisschoolperiode. Hierdoor wordt het Kinderparadijs een tweede thuis; een plek waar je kunt spelen, je vrienden en vriendinnen kunt ontmoeten, maar ook een plek waar je talenten kunt ontdekken en je sociale vaardigheden worden ontwikkeld. Dit is het principe van Actief Spelmaken, waarin positiviteit, speelsheid, creativiteit en duidelijkheid centraal staan.

 

Avonturentuin

Naast de speeltuin hebben we een mooie groene “Avonturentuin”. In de tuin staat een groot podium in het midden van het grasveld. Het afgelopen jaar zijn de kinderen samen met onze tuinman hard aan de slag gegaan om een mooie natuurtuin te maken. Hierin staan onder andere een kruidenspiraal en een aardbeientoren maar  ook struiken van frambozen, bramen en druiven. Er wordt op dit moment een kas gebouwd om groenten in te verbouwen. Omdat er zoveel leven is in de tuin en er zoveel heerlijks groeit hebben de kinderen onze natuurtuin benoemd tot de 'Leef Vrolijk Tuin'. De tuin wordt ook gebruikt voor Groene Vingers en de VDA natuurlessen, of voor Kokkies. Wil je er meer over weten, dan kun je klikken op deze link.

Heb je een vraag?
2022-09-12-Achtergrond Kipa Home.png