Het Bestuur

Wij zijn ontzettend dankbaar dat het bestuur zich vol passie en enthousiasme op vrijwillige basis inzet. Graag stellen zij zich aan u voor…

Jan Maas – voorzitter

Sinds november 2010 ben ik lid van het bestuur van de Stichting Kinderparadijs Meidoorn en vanaf de zomer van 2011 vervul ik daarbinnen de functie van secretaris. In deze tijd heb ik ervaren, dat in het Kinderparadijs op een zorgvuldige en bewuste manier wordt omgegaan met kinderen en tieners en dat die kinderen en tieners zich er enorm op hun gemak voelen en zich daardoor optimaal kunnen ontplooien. Ook het leggen van contacten met de ouders van de kinderen ervaar ik als bijzonder en heel nuttig. En dat is te danken aan het zeer gemotiveerde team van medewerkers, die op vele terreinen vakkundig zijn en altijd enthousiast de kinderen tegemoet treden.

Over mijzelf : ik ben gepensioneerd(deel)gemeenteambtenaar, die altijd in de welzijnssector heeft gewerkt. Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen en opa van twee kleinkinderen, waar ik regelmatig op pas. Verder ben ik flink druk met allerlei vrijwilligerswerk, waaronder het project Buurtbemiddeling in de deelgemeente Noord. Ik woon in het Liskwartier.

 

Lieke Bruinooge - secretaris 

In 2004 ben ik in Rotterdam komen wonen en heb ik mijn hart verloren aan de stad. Toen ik na 3 jaar in Bangkok gewoond te hebben terugkwam in Rotterdam, wilde ik me meer inzetten voor de stad. Via Werner van Damme, oud-collega en oud bestuursvoorzitter van het Kinderparadijs, ben ik in contact gekomen met het Kinderparadijs. Het is bijzonder om me als bestuurder in te kunnen zetten voor deze mooie stichting, waar een enthousiast en veelzijdig team ervoor zorgt dat kinderen zich optimaal kunnen ontplooien binnen de bijzondere speeltuin en de verschillende projecten.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij een organisatieadviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF) in Utrecht en woon ik samen met partner Ruben en twee kinderen.

 

Mark Vijfschaft - penningmeester

Als je in het Oude Noorden woont zie je dagelijks hoe belangrijk het is dat er een plek is waar kinderen in hun vrije tijd wat extra steun en aandacht krijgen. Het Kinderparadijs doet fantastische dingen voor deze kinderen. Dingen die ik niet kan, maar waar ik graag naar kijk. En penningen beheren kan ik dan weer wel.

Van origine van ben ik bedrijfskundige. Ik werk als organisatieadviseur en interim directeur in de sport- en recreatiebranche. Daarbinnen heb ik mij gespecialiseerd in beheer en exploitatie van zwembaden, sporthallen en ander maatschappelijk vastgoed. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de financiën van Impact Hub Rotterdam, een broedplaats voor duurzame en sociale ondernemers in Delfshaven.

Met mijn vrouw en onze twee kinderen woon ik in het Oude Noorden. Mijn kinderen vinden de speeltuin ook erg leuk.

 

Jan Straetemans - algemeen bestuurslid

Noord is gezegend met heel veel kinderen. Op straat spelen of daar de tijd doorbrengen als enige mogelijkheid is niet ideaal. Daarom is het belangrijk dat er mensen en organisaties zijn die er voor zorgen dat de kinderen niet alleen op de straat zijn aangewezen.  Het Kinderparadijs hééft de mensen en de ruimte om kinderen de gelegenheid te geven spelenderwijs hun talenten en “maakkracht” te ontwikkelen. Toen in november 2015 de voorzitter van het bestuur bij mij aanbelde met de vraag of ik wilde toetreden tot het bestuur van het Kinderparadijs, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Jan en ik kennen elkaar van het werk dat wij deden vòòr onze pensionering.  Ik was directeur van een organisatie voor algemeen maatschappelijk werk , schoolmaatschappelijk werk en maatschappelijk werk voor ouderen in de voormalige deelgemeente Delfshaven waar Jan hoofd welzijn was. Dat maakte het besluit nog makkelijker.  In de voormalige deelgemeente Noord was ik directeur van de organisatie van maatschappelijk werk voor ouderen. Het doet mij goed dat ik de ervaring die ik in mijn werk heb opgedaan kan gebruiken voor mensen die zich inzetten voor kinderen van Noord.  Ik woon nog steeds met veel plezier op de grens tussen de Agniesebuurt en Noord.

Heb je een vraag?
2022-09-12-Achtergrond Kipa Home.png