top of page

Tweede Thuis

JAARTAL

De afgelopen jaren is er een intensieve band ontstaan tussen de diverse (welzijns)instellingen in Rotterdam Noord die met kinderen werken door Project Tweede Thuis. Hoewel het project eigenlijk niet meer bestaat, werken de partners nog altijd actief samen. Wanneer de subsidies het toelaten, organiseren zij met elkaar grote evenementen volgens het Tweede Thuis-format: bij voorkeur in een voortraject werken de organisaties met de kinderen naar een evenement, waar altijd een thema centraal staat. Ook scholen worden betrokken.  Hierdoor wordt de ontwikkeling van kinderen in de breedste zin gestimuleerd en komen kinderen van verschillende wijken en scholen met elkaar in contact. Dit is belangrijk als voorbereiding op een leven na de basisschool. Hieronder een aantal recente projecten…

Sinterklaashuis Rotterdam Noord

Als het meezit, logeert de Sint twee weken in Noord in het Sinterklaashuis Noord. Kinderen van 4 tot en met 8 jaar nog bij de goedheiligman langskomen met hun ouders. Een bezoek aan het Sinterklaashuis is 2 euro per kind en duurt een klein uur. De kinderen mogen meedoen aan Pietengym en een Sinterklaas-taalspel. Ze krijgen een inpakcursus van een inpakpiet en maken ook iets lekkers aan de magische snoeptafel. Daarna krijgen de kinderen een echt Pietendiploma. In 2013 kan het Sinterklaashuis gelukkig weer doorgaan, door toedoen van Deelgemeente Noord, Havensteder, de basisscholen en welzijnsorganisaties, door Albert Heijn en niet te vergeten door vrijwilligerswerkrotterdam.  

Wensenfeest 9 januari 2013

Ruim 700 bezoekers trotseerden het slechte weer op het Noordplein en waren getuige van onder andere prachtig straattheater! Kinderen konden hun wensen verbeelden en op een achterwerk-in-de-kast-filmpje presenteren. Ze hebben wenskaarten gemaakt die gestuurd zijn aan gezinnen in de wijk, ze mochten een wens doen in de wensput en doneren aan Stichting Make a Wish. Voorafgaand aan het wensenfeest is het Kinderkunstwerk De Vliegduiker geopend op de Kindvriendelijke Route (zie ook projecten). Tijdens het Wensenfeest mocht eht Kinderparadijs een donatie in ontvangst nemen van Spicey Lemon, een internetbeveiligingsbedrijf dat een veilige (kinder) omgeving een warm hart toe draagt. Zij investeren in Talentontwikkeling in de breedste zin van het woord. De donatie wordt ingezet als startkapitaal voor het Sinterklaashuis 2013 in het Oude Noorden.

Kinder Uitmarkt

De participerende Tweede Thuis organisaties, sportverenigingen, diverse clubs en andere organisaties laten hier aan het einde van de zomervakantie hun programma zien en geven informatie over wat ze kinderen en hun ouders het komend schooljaar te bieden hebben. Er zijn ook optredens en verschillende sprankelende activiteiten voor kinderen. Altijd gezellig, je komt oren en ogen te kort!

 

Talentententoonstelling

De Talentententoonstelling geeft kinderen van 4 -12 jaar een podium. Kun jij heel goed dansen, zingen, judo of iets anders dat je op ons podium wilt laten zien? Alleen of met een groep? Meld je bij ons aan! Voor een indruk gemaakt door onze Wijktijgers, klik hier.

Heb je een vraag?
2022-09-12-Achtergrond Kipa Home.png
bottom of page