Home

 

Harde noten gekraakt tijdens Halloween

Vaak krijgen we in juli al de vraag wanneer de inschrijvingen voor Halloween van start gaan, zo populair is het. Maar niet alleen bij kinderen die lid zijn, ook oud-leden staan te trappelen om mee te kunnen doen als spook. Ook zijn oud-stagiaires en oud-medewerkers graag van de partij. Een team van maar liefst 38 vrijwilligers en medewerkers zorgden voor een onvergetelijke ervaring voor 42 kinderen. En er was goed uitgepakt!

Het verhaal ging dat er een onschuldige hotelgast is vermoord en de geest houdt alle kinderen gevangen. Maar was het wel een hotelgast? En wie is de dader? Er is maar één manier om levend het Kinderparadijs te verlaten en dat is door als groep het rebus-gedicht op te lossen en er achter te komen wie het slachtoffer en de dader zijn. Samenwerken is geboden en elkaar helpen om angsten te overwinnen ook.

Zo trokken kinderen in groepjes langs de verschillende opdrachten op diverse locaties. Ze aten glibberwormen in de eetzaal, ontwikkelden ze foto's met bloed in kamer 13, kropen in de Avonturentuin door enge tunnels vol met spinnenwebben, hielpen de picollo in de lift met koffers met vreemde voorwerpen en zochten kinderen in het donker op hun knieën naar een afgehakte hand in het wanhopige washok. Telkens als ze de opdracht hadden volbracht kreeg het groepje een letter. Aan het eind van de avond, waar de adrenaline door de lijven gierde, moesten de kinderen de concentratie opbrengen om de rebus op te lossen. Na veel overleg kwamen de volgende zinnen naar voren:

De directeur van het hotel

Voelde zich onwel

Door het eten van een giftige noot

stierf hij een langzame dood.

Wie heeft de moord begaan?

De picollo heeft het gedaan.

De dader is er gloeiend bij

Iedereen is weer vrij!

 

IMG-20191027-WA0009.jpg  IMG-20191027-WA0014.jpg  IMG-20191027-WA0000.jpg  IMG-20191027-WA0012.jpg

 

En zo eindigde de super-spannende avond gelukkig toch nog goed.

 

Stichting Kinderparadijs Meidoorn | Meidoornstraat 47 | 3036WC | Rotterdam | 010-4678070