Home

 

Wacht niet op een goede dag, maak er één!

Dat is de slogan van de wijkwaarde Positiviteit. De wijkwaarden zijn belangrijke handvaten voor het begeleiden op opvoeden van kinderen. Alle vier de wijkwaarden staan 1 week centraal. Eind januari was het 'De week van de Positiviteit'. Er waren  op verschillende locaties in het Oude Noorden activiteiten te doen. Op de Prinses Julianaschool en de Hildegardisschool maakten kinderen zonnestralen met allemaal positieve uitspraken van kinderen, zoals: "Van fouten maken kun je leren" en "Wij zijn lief voor elkaar". Deze uitspraken hangen in zonnestralen op verschillende plekken in de wijk, ook bij Kinderparadijs Meidoorn.

Tijdens de Verrassingsclub heeft juf Lotte samen met kinderen een Wijkwaarden-magazine uitgegeven, waar alle wijkwaarden aan bod zijn gekomen.  Met op de middenpagina een hele bladzijde vol positiviteitspost. Wat vind je positief van je zelf was de vraag. De antwoorden waren lief en heel divers:  "Ik help kinderen als ze vallen" en "ik hou van mij zeluf".

Daarnaast organiseerden we met de SKVR, met SOL, met Soraya Sultan, met Goud van Noord, met stichting Groengoed en met het wijkteam een gezellig evenement waar kinderen en professionals optraden, waar kinderen soep maakten voor de hele buurt, waar ook de vogels werden verwend met pindakettingen, waar kinderen samen voetbal speelden en waar de positiviteit vanaf straalde! heb je het gemist? In april is de Week van de Creativiteit, dan zal er weer een evenement voor de buurt plaatsvinden. Dit keer op het Snellemanplein. Houd de website en facebook in de gaten (like dan gelijk even ;-)).

Stichting Kinderparadijs Meidoorn | Meidoornstraat 47 | 3036WC | Rotterdam | 010-4678070