Home

 

De Wijkwaarde Respect staat deze week centraal!

Van 4 tot en met 10 november is het De Week van Respect, één van de vier Wijkwaarden van Het Oude Noorden

In Het Oude Noorden werken we vanuit de vier Wijkwaarden: Creativiteit, Positiviteit, Respect en Autonomie. Vier keer per jaar staat er een wijkwaarde centraal en deze week is dat Respect. "Respect voor een ander begint bij jezelf."

Tijdens de Natuur- en Techniekclub gingen kinderen op zoek naar beestjes in de Avonturentuin en hebben we het over Respect voor de natuur. Bij de Verrassingsclub werd de betekenis van het woord respect uitgebreid besproken en deden kinderen allerlei activiteiten rondom Respect. Ook tijdens de Cadeautjes Express staat Respect centraal en krijgt de zin: "Ik draag zorg voor mijn omgeving' aandacht. Kinderen maken een schilderij op een ezel waarbij ze de vraag: Hoe draag jij zorg voor je omgeving? letterlijk kleur geven.

Er zijn wijkbreed praktische hand-outs gemaakt waar op staat wat het werken met de wijkwaarden inhoudt. Wat kun je van een professional verwachten en wat mag je van kinderen verwachten op een bepaalde leeftijd? Super handig! Ouders krijgen deze handout gratis als kinderen meedoen aan een club. Wil je ook zo'n handig overzicht? Kom er één halen!

 

Stichting Kinderparadijs Meidoorn | Meidoornstraat 47 | 3036WC | Rotterdam | 010-4678070